خبرنویسی نوعی گزارش واقعی است که در آن به بیان موضوعی پرداخته میشود که دارای ارزش خبری است. برای اینکه بتوان اخباری را به رشته تحریر در آورد که مورد توجه مخاطبان قرار بگیرند باید به سراغ آموختن این هنر برویم. ما، انتقال اطلاعات صحیح، شفاف و جامع به مخاطب درباره یک موضوع را با این هنر خواهیم آموخت. برای اینکه بتوان خبرها را بهدرستی به مخاطب انتقال داد بایستی به مجموعه نکات و اصولی از جمله ارزش های خبری، سبک های خبری، عناصر و اجزای خبر آگاه شد. برای مثال برای اینکه بتوان یک خبر مناسب را برای مخاطب تولید کرد، باید با توجه به نیازهای مخاطب، به انتخاب یک سبک خبرنویسی پرداخت و به اجزا خبر توجه کرد. تیتر، جزء اصلی یک خبر است و هر چه تیتر جذابتر باشد احتمال اینکه بتوان مخاطب را به سمت خبر کشاند، افزایش پیدا خواهد کرد. شاید با خود بگویید: چه نیازی به دانستن این نکات، دانش ها و مهارت ها هست؟. پاسخ، روشن است. ما در عصر اطلاعات و رسانه ها و افکار عمومی قرار داریم. ما با این سه، تحت تأثیر قرار می گیریم و با تکیه بر آن ها، بر دیگران تأثیر می گذاریم. در دنیای امروزی رسانههای زیادی در حال تولید اخبار هستند. وجه تمایز این خبرها در زمان انتشار و نحوه نوشتن و نگارش آنها است. رسانه یا خبرنگاری میتواند در خبرنویسی موفق شود که با اصول نوشتن خبر آشنا باشد. برای اینکه توجه مخاطب به اخبار جلب شود باید بیش از هر چیزی به نحوه درست نوشتن اخبار توجه کرد. به همین دلیل باید به سراغ آموزش خبرنویسی برویم. از سوی دیگر، هنگامی که صحبت از تولید خبر میشود افراد بسیاری تصور میکنند که اخبار تنها برای رسانهها تولید میشود. اما واقعیت این است که ایجاد تغییرات در کسب و کارها باعث شده است تا هر کسب و کاری نیاز به یک رسانه اختصاصی داشته باشد. در محتواهایی که داخل وبسایت یا شبکههای اجتماعی یک کسب و کار منتشر میشوند باید اصول خبرنویسی را رعایت کرد. به همین دلیل روابط عمومی کسب و کارهای امروزی نیاز دارند تا با اصول خبرنویسی و خبرنگاری آشنایی کافی پیدا کنند. با گذراندن یک دوره آموزش خبرنویسی و آشنایی با اصول این حرفه، میتوانید به تولید خبرهای جذاب برای رسانه خود یا حتی کسب و کارتان بپردازید.
این درس تحت عنوان «آموزش خبرنویسی» در 5 جلسه توسط استاد احمد کارخانه ارائه شده است. هدف اصلی این درس، آشنا کردن مخاطبان با خبرنویسی بعنوان یک مهارت و حرفه است. استاد این بحث را از طریق پرداختن به موضوعات متنوعی از قبیل چیستی خبر، گزارش، مصاحبه، قالب های خبری، عناصر خبری، ارزش ها و سبک های خبری و ساختمان خبر به پیش برده است. بیایید با یکدیگر نگاهی به گوشه ای از سخنان استاد بیندازیم. «این را فراموش نکنید که هرکجای دایره ی ارتباطی که ناقص باشد، مخاطب با توجه به بافت ذهنی خود آن را کامل می کنند. مخاطبان خبرهای ناقص را با اطلاعات قبلی خود کامل می کنند. یک خبر جامع خبری است که حتی مواردی که اطلاعاتی در باب آن نیست نیز در خبر گفته شود. اگر علت حادثه ای هنوز مشخص نشده است، باید به این نکته اشاره شود».
اصلی ترین و بدیهی ترین وظیفه خبرنگار ، آشنایی با دانش، اصول و قواعد خبرنویسی است تا به وسیله آن بتواند به نیاز ها و دغدغه های فکری مخاطبان خود پاسخ دهد، در این دوره آموزشی آموزش خبر نویسی را به شما یاد خواهیم داد